De 13 Leukste LEGO® City sets voor kinderen en volwassenen

leukste lego city sets

Op zoek naar de Leukste LEGO® City set? Geen paniek, wij hebben de 13 beste sets hier voor u op een rijtje gezet. Wees niet bang dat het perse veel geld moet kosten, in deze lijst vind u namelijk al sets vanaf 15 euro!

De iconische LEGO® City serie werd in 1973 gelanceerd en is sindsdien de blikvanger van jonge stedenbouwers. Maar als u denkt dat dit Lego-assortiment een rechttoe rechtaan set is, denk dan nog eens goed na. Als een van de populairste Lego-sets bevat LEGO® City het beste van de serie. Graven, bouwen, de wet afdwingen, vliegen in de lucht, politieagenten in de haven; je mini-bouwer kan al snel de meester zijn van zijn eigen metropool. Of in ieder geval tot het avondeten….zelfs jonge bouwers moeten af en toe eten.

De beste Lego® City Sets

Om u en uw jonge Lego-liefhebber te helpen aan de slag te gaan met een fantastisch stedelijk avontuur, kijken we naar wat volgens ons op dit moment de beste LEGO® City-sets zijn.

13. Diepzee Onderzoeksschip – 60095

Diepzee Onderzoeksschip - 60095

Laat de fantasie van je kinderen de vrije loop met deze laatste LEGO® City set Diepzee Onderzoeksschip. De set bevat niet alleen het schip maar ook een scheepswrak om te bouwen en te verkennen.

Dit LEGO® City model drijft ook daadwerkelijk op het water. Er is ook een externe duikboot en duikscooter inbegrepen in deze fantastische set.

Deze kunnen worden te water worden gelaten via een liersysteem. Maar wees voorzichtig, dat scheepswrak is opzettelijk onstabiel, en het kan op elk moment voor je instorten! 

12. Hogesnelheidstrein set – 60051

Hogesnelheidstrein set - 60051

Deze LEGO® City Hogesnelheidstrein is een volledig functionerende treinset met een compleet cirkelvormig spoor en een supercool ogende reizigerstrein die kan worden bediend via een infrarood afstandsbediening.

In de collectie is ook een station met een klein perron en twee zitplaatsen inbegrepen. Andere accessoires in de bouwset zijn onder andere een plattegrond van de treindiensten, een oversteekplaats, verlichting en ook een mannetje op de fiets.

Dit is een geweldige set die goed op zichzelf functioneert, maar nog veel beter in combinatie met andere LEGO® trein stukken om het bouwplezier te vergroten.

11. Mijnbouwexpertlocatie – 60188

lego-city-mijnbouw

Dit is een prachtige set die zeker uren plezier en avontuur zal opleveren als je kleine met een deskundig team mijnscènes opnieuw uitvoert en nieuwe schatten van edelmetalen en edelstenen ontdekt.

Deze uiterst spannende graafmachineset heeft een gigantisch slijpwiel met een eigen miniatuurcabine en een hefarm. Er is ook een voorlader met een schep en een kiepwagen met kantelbare kop.

Gouden klompjes zijn inbegrepen om te vinden tijdens de mijnuitgravingen plus een roterende stortkoker en een mijnwagen.

LEGO® City Mijnbouwexpertlocatie levert echt urenlang goed ouderwets creatief bouwplezier, waardoor het een perfect kerstcadeau is voor uw geliefden.

10. Spaceport (Lanceerbasis) – 60080

Spaceport (Lanceerbasis) - 60080

Een prachtige LEGO® City set waarin uw kind wordt aangemoedigd om creatief aan de slag te gaan met het bouwen van een eigen Lanceerbasis. Er is een Space Shuttle, een mobiel lanceerplatform, een uitwerpbare brandstoftank en raketboosters.

Open de laaddeuren en bereid je voor op de lancering de ruimte in. Er zijn ook vijf legopoppetjes bijgesloten. Er is een wetenschapper, twee servicemedewerkers en twee astronauten, zodat uw kind zijn fantasie de vrije loop kan laten en allerlei ruimtethemascenario’s kan uitproberen.

9. Pizza Bestelwagen set – 60150

Pizza Bestelwagen set - 60150

Zin om Pizza te maken en te serveren voor uw klanten? Nou, dat is precies wat uw kind gaat doen met deze pizza bestelwagen LEGO® set.

Je krijgt niet alleen een Pizza Busje, maar er is ook een scooter en een tafel met parasol. De scooter is zelfs voorzien van een authentieke pizzabox achter de zitplaats plus een volle pizza of een pizza schijfje, en enkele frietjes als onderdeel van dit bouwpakket.

Deze set biedt zal uren ervaring met zich meebrengen voor jongens en meisjes van 5-12 jaar.

8. Reddingswatervliegtuig – 60164

Reddingswatervliegtuig - 60164

We hebben het LEGO® City Reddingswatervliegtuig gekozen als onze voordeligste keuze, want hoewel het zeker niet de grootste set is die we hebben beoordeeld, is het zeker ongelooflijk prijs-kwaliteitsvriendelijk, vooral gezien het feit dat je niet alleen een Reddingsvliegtuig met draaiende propellers krijgt , maar ook een reddingsvlot en een reddingsscooter kunt bouwen.

Het vliegtuig is voorzien van draaiende rotors en een cockpit die opengaat en er is een zogenaamd reddingslicht zodat de gestrande zeiler kan proberen de aandacht van de piloot te trekken om op zee te worden gered.

LEGO® raadt deze set voor de leeftijd van 5-12 jaar aan.

7. Brandweer Ladderwagen – 60107

Brandweer Ladderwagen - 60107

LEGO® City Brandweer Ladderwagen is een geweldig setje dat ook budgetvriendelijk geprijsd is. Voorzien van een uitschuifbare ladder die 360 graden draaibaar is en een uitschuifbare waterslang met een extra speciale functie, precies wat je nodig hebt om vlammen uit te doven.

Twee minifiguren zijn inbegrepen om alle brandbestrijdingsactiviteiten uit te voeren, een mannelijke en vrouwelijke brandweerman/vrouw ,en er zijn voldoende extra accessoires om het plezier verder te verrijken. Dit LEGO® City bouwpakket bevat natuurlijk ook een brandblusser, samen met een schep, cirkelzaag en een bijl.

Het wordt aanbevolen als het meest geschikt voor de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar.

6. Politiebureau – 60141

Politiebureau - 60141

Voor zowel ervaren Legobouwers als nieuwkomers is het Politiebureau een fantastische set met veel gedetailleerde stukken en urenlang creatief bouwplezier.

Het bestaat uit verschillende onderdelen die naast het politiebureau gebouwd kunnen worden. Je zou een paar dagen aan dit meesterwerk kunnen werken! Met 894 stuks in totaal, krijg je ook veel complementaire accessoires en zeven minifiguren om het plezier te vergroten (politieagent, politievrouw, boeven en je eigen politiehond om te patrouilleren op het station!)

Vier voertuigen zijn ook opgenomen om de actie verder te verbeteren (politieauto, helikopter, motor en sleepwagen). Wanneer het commandocentrum volledig is opgebouwd heeft het echt alles wat een volledig functionerend politiebureau ooit nodig zou kunnen hebben.

Deze set heeft een aanbevolen leeftijd van 6-12 jaar oud.

5. Pick-uptruck en Caravan set – 60182

Pick-uptruck en Caravan set - 60182

De LEGO® City Pick-uptruck en Caravan set is ideaal voor jongere kinderen en biedt veel ruimte voor een creatief avontuur. Uw jonge Lego-liefhebber zal het helemaal naar zijn zin hebben om dit fraaie bouwpakket te bouwen, dat wordt geleverd met een in het oog springende pick-up truck en een afneembare caravan vol kampeerdetails.

Er zit een afneembaar dak op de caravan zodat kleine vingertje gemakkelijk naar binnen kunnen om een knusse slaapkamer en keukenhoek te maken. De pick-up heeft ook een eigen slaapcabine, zodat er voldoende ruimte is voor de drie Lego-poppetjes om uit te rusten na een zware dag.

Hoewel deze LEGO® City set veel kleinere onderdelen bevat, is hij opmerkelijk robuust in elkaar gezet en moet hij bestand zijn tegen urenlang buitenspelen. Dit is een leuke startset voor uw gelukkige kleine die ook goed past bij de andere LEGO® City sets in het assortiment.

4. Diepzee Helikopter – 60093

Diepzee Helikopter - 60093

Niet alleen krijg je een draaiende tweemotorige helikopter, maar ook een diepzeeduikboot en een woeste haai om mee te spelen!

LEGO® City Diepzee Helikopter houdt je kleine volledig verzonken voor urenlang speelplezier en een fantastisch avontuur waarin ze zowel piloot als onverschrokken diepzeeverkenner kunnen zijn.

Hoewel de constructie misschien meer gericht is op oudere kinderen, is er geen reden waarom jongere kinderen, met een beetje extra hulp en begeleiding, deze set niet ook kunnen maken. De instructies zijn eenvoudig en de stukken werken allemaal goed samen waardoor het een prettige LEGO® set is om mee te beginnen.

Maar wat je leeftijd ook is, eenmaal gebouwd, er is veel plezier te beleven met deze LEGO® set. Het spel uitgangspunt is eenvoudig – neem de leiding als helikopter piloot en haast je naar de redding van een getroffen mini onderzeeër die ook nog wordt bedreigd door een haai.

Met een werkende lier is de helikopter robuust genoeg om de duikboot uit het water te halen, terwijl er genoeg extra stenen en accessoires zijn voor een creatieve jonge fantasie.

3. Graafmachinetransport – 4203

Graafmachinetransport - 4203

City Excavator is een kwaliteit LEGO® kit. Uw mini-bouwer zal de meest populaire bouwvakker zijn op de denkbeeldige LEGO® bouwplaats als hij met deze volledig beweegbare vrachtwagen aankomt, compleet met een koele graafmachine.

Deze LEGO® set is misschien een tikkeltje duur, maar het is een kwalitatief hoogstaande LEGO® bouwpakket die uitnodigt om mee te spelen. De slimme werkenmers van LEGO® lijken dit te hebben ingezien en hebben ervoor gezorgd dat het allemaal snel en eenvoudig te bouwen is, zodat u vervolgens verder kunt gaan met het echt leuke graafwerk.

Er zitten niet al te veel stukken in deze set en het kan gebruikt worden door nog jongere kinderen; met een beetje hulp zouden ze geen probleem moeten hebben om deze LEGO® City set in elkaar te zetten.

Alle bewegende delen zijn vrij realistisch en zijn sterk genoeg om serieus spel in het puin aan te kunnen – wie houdt er niet van een afneembare boormachine, een schepbak, een scharnierende arm en een draaibare cabine?

Voor extra speelplezier is de graafmachine ook een goede aanvulling op de LEGO® City mijnbouwsets.

2. Jungle Vrachthelikopter set – 60158

Jungle Vrachthelikopter

Indiana Jones ontmoet Airwolf (voor degenen onder u die oud genoeg zijn om zich de jaren ’80 TV-serie te herinneren) met deze coole Jungle Verkennershelikopter uit de altijd populaire LEGO® City sets-reeks. Hoewel niet stedelijk in de ware zin van het woord, is dit nog steeds een leuk setje LEGO® dat met de rest van de City serie kan werken om u en uw kleine urenlang te vermaken. Kortom, dit is een zeer waardevolle LEGO® set die een goede introductie zou zijn voor nieuwe bouwers, maar ook uitdagend genoeg is voor de meer ervaren Lego bouwers.

Dus, wat kun je doen met deze handige kleine helicopter set? Het bouwen van dit model zal zeker de aandacht van uw kleine bouwer vast houden en hoewel het niet zo groot is als sommige andere helikopters in het Lego-assortiment, heeft het zeker zijn eigen karakter als het gaat om de speelfactor. En de hele set moedigt creatief spel aan terwijl je je eigen jungleverhaal verzint om in rond te vliegen.

De helikopter heeft net genoeg werkende onderdelen om het leuk te houden – met zijn functionerende lier, openklapbare cockpit en draaiende rotors – plus een paar leuke extra’s, zoals het all-terrain voertuig dat een van de mini LEGO® figuren en de LEGO® stenen tempel met zijn verborgen gouden kelkenschat kan meenemen. Plus, er is een jungle achtergrond voor het geval uw mini ontdekkingsreiziger wat meer hulp nodig heeft bij het bedenken van een wild landschap om in te spelen.

Er zijn veel speelmogelijkheden in deze populaire LEGO® set voor een kleine prijs en hoewel het niet altijd de aandacht van het oudere kind vasthoudt, is het robuust genoeg om buiten te spelen en kan het ook gebruikt worden met andere sets uit het LEGO® City assortiment. Dit maakt de Jungle Vrachthelikopter in onze ogen een absolute aanrader.

1. Politie Mobiele Commandocentrale – 60139

beste lego city set politie

Met dit superleuke politie mobiele commandocentrale, die onze beste-keus volledig verdient, kunnen de kinderen een beetje orde op zaken stellen in de speeltijd. Deze geweldige LEGO® stadspolitie set heeft zoveel te bieden, dat het moeilijk is om te weten waarmee te beginnen.

Creëer de belangrijkste straten van de stad en laat je fantasie de vrije loop terwijl je je eigen gerichtheid van justitie naar de criminele onderwereld brengt. De mobiele commandocentrale moet een van de beste LEGO® City zijn, het is een politietruck, die zich opent in een mobiel commandocentrum met een eigen gevangenis. Maar niet zomaar een oude gevangenis – dit is immers LEGO® – het wordt geleverd met een coole ontsnappingsfunctie, zodat de slechteriken in hun eigen terreinwagen kunnen ontsnappen en een volwaardige mensenjacht kunnen ontketenen.

Deze LEGO® set kan een beetje lastig zijn om te bouwen voor de kleinere kinderen, maar al zijn functies zorgen ervoor dat je uren creatieve knutseltijd krijgt die de kinderen – zowel grote als kleine – volledig zal vermaken.

Deze set zou een top aanvulling zijn op elke groeiende LEGO® collectie en werkt perfect samen met de rest van het LEGO® City assortiment. Wees gewoon wat extra voorzichtig met heel jonge kinderen, want er zijn nogal wat kleine stukjes.